Vairuotojų alkoholio vartojimas yra beveik visų transporto įmonių vadovų galvos skausmas. Nepaisant nuolat griežtinamos atsakomybės vis pasitaiko atvejai kuomet net ir sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojai sėda prie vairo neblaivūs. Kai kuriais atvejais tai gali baigtis net transporto įmonės bankrotu. Efektyviausias būdas spręsti šią problemą – pažeidimų prevencija.

Advokatas Domantas Skebas transporto įmonės vadovybės prašymu 2017 m. sausio mėn. vedė seminarų– diskusijų ciklą profesionaliems vairuotojams “Vairavimo esant neblaiviam prevencija”. Seminarų tikslas – paskatinti vairuotojus kalbėtis šia tema, atpažinti gresiančias problemas, analizuoti pažeidimų atsiradimo priežastis ir išmokti jų išvengti. Seminarų metu realizuojamas tikslas skatinti vairuotojų savimonės lygį ir tokiu būdu siekiama, kad darbuotojas nedarytų pažeidimų ne tik dėl gresiančios atsakomybės, bet ir dėl vidinių įsitikinimų. Kartu vairuotojai supažindinami su naujaisiais teisės aktų pakeitimais dėl atsakomybės už vairavimą esant neblaiviam. Nenuslepiamos ir šių teisės aktų spragos bei nesuderinamumas. Aptariama teismų praktika vairuotojus dominančiais klausimais: kaip teismuose vertinamos įvairios vairuotojų versijos, kokio sprendimo galima tikėtis konkrečiais atvejais, kokia yra metrologijos priemonių naudojimo tvarka, kokia veiksmų taktika konkrečiu atveju yra racionalesnė ir pan.
Vairuotojams aiškinama jiems priimtina kalba, vengiama sudėtingų teisinių išsireiškimų ir teorizavimų, todėl pastebimas dalyvių susidomėjimas dėstomu dalyku.

mm@misiunas.lt +370 5 2758858